• interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht
  • interieur-architectuur-maastricht

Over dit project

Aan de Bosscherweg te Maastricht in een grote bocht ligt een klein transformatorhuisje. Het ligt verscholen tussen de natuur in het buitengebied van Maastricht vlakbij sluis Bosscherveld en de Zuid-Willemsvaart. Ten opzichte van de openbare weg ligt het beneden aan het talud. Momenteel is het niet in gebruik.

 

In de nieuwe situatie wordt het voormalige transformatorhuisje omgebouwd tot eenpersoonswoning. Echter is het een vereiste dat er niet meer dan 30% van het bestaande volume uitgebreid wordt. Het nieuwe interieurontwerp en design dient te passen binnen de bestaande context.

 

Om dit probleem op te lossen is er voor gekozen om de relatie tussen binnen- & buitenruimte intensief te versterken. De buitenruimte telt immers niet mee voor het totale volume van de woning. Op deze manier is er een groot privé buitenverblijf gecreëerd. Vanwege de vele inkijk vanuit de openbare weg richting de woning, is er voor gekozen op de scheidingsmuur als architectonisch element te hanteren, zodat er genoeg privacy gecreëerd kan worden. De relatie tussen openbaar en privé binnen het gehele concept wordt hierdoor versterkt en in zijn totaliteit is er 0% van het bestaande volume uitgebreid binnen het nieuwe interieur ontwerp en design.

 

Meer informatie over dit project of een vrijblijvende afspraak maken? Neem contact met ons op!

 

Conceptontwerp: Tim Knubben | Architectural Designer

Project

Conceptontwerp Transformer Residentie Maastricht

Datum
Categorie
Aanbouw/Verbouw, Exterieur, Particulier, Residentie
Tags
particulier