• rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur
  • rietveld-interieur-architectuur

Over dit project

Uit de architectuur analyses is gebleken dat de horizontale en verticale elementen ontzettend belangrijk zijn binnen de totale compositie naar het ontwerp van Gerrit Rietveld. De harmonische en esthetische compositie tussen de bouwelementen en de functionaliteit die zich hierin bevinden zijn de sleutel naar een succesvol architectuur ontwerp. In mijn nieuwe concept van de moderne villa benadruk ik de horizontale elementen in de compositie, waardoor er een interessante vlakverdeling van vormen ontstaat. In het ontwerp blijkt er één belangrijk verticaal element aanwezig te zijn die er een totale harmonische compositie van maakt.

 

Door middel van de extensie van de moderne villa richting de tuinzijde van het perceel en het open karakter van deze extensie wordt de connectie tussen binnen en buiten gelegd. In deze connectie is het licht en schaduwspel, dat ontstaat door de stand van de zon ten opzichte van de villa, zeer belangrijk en sfeerbepalend. De functionaliteit die gewaarborgd wordt in het nieuwe ontwerp is gerelateerd aan de architectonische bouwvorm waarin het zich afspeelt.

 

De extensie van het nieuwe gedeelte van de moderne villa richting de tuinzijde, bestaat op zijn beurt weer uit 2 verdiepingen op halve verdiepingshoogte zoals in een Split-Level woning (Entresol & Souterrain). In het Entresol bevindt zich de slaapkamer + en suite van de bewoners met uitzicht op de diepe tuin. In het Souterrain bevinden zich de slaapkamers + badkamer van de kinderen met tevens de Wellness-ruimte die directe toegang tot de tuin biedt waar zich ook het zwembad bevindt.

 

De woonruimte met open keuken bevindt zich centraal in de tussenliggende bouwvorm. Deze vorm heeft een gesloten karakter aan de voorzijde van het huis waar tevens de entree gelegen is. Aan de tuinzijde heeft de woonruimte echter een open karakter dat zich uit in het veelvuldige gebruik van glas aan de achtergevel van het gebouw.

 

Meer informatie over dit project of een vrijblijvende afspraak maken? Neem contact met ons op!

 

Conceptontwerp: Tim Knubben | Architectural Designer

Project

Rietveld Residentie Bosch en Duin

Datum
Categorie
Aanbouw/Verbouw, Exterieur, Particulier, Residentie
Tags
particulier